Marché à Brétignolles sur Mer - Vendée
Big Paddle à la Tranche sur Mer en Vendée

Uw camping in St Gilles Croix de Vie aan de kust van het licht in Pays de la Loire

Het weer van vandaag
couvert
20°
Luchtvochtigheid : 69 %
Wind : 17 km/h

Profiteer van alle voordelen van St Gilles Croix de Vie tijdens uw volgende kampeervakantie in de Vendée. Ontdek een van de meest dynamische vissershavens aan de Atlantische kust en een gezinsvriendelijke badplaats.

Kies St Gilles Croix de Vie voor uw kampeervakantie en geniet van alle voordelen van het "leven op zee". 

Een populaire badplaats aan de kust van de Vendée, de campings van St Gilles Croix de Vie en omgeving heten u welkom. In Saint-Hilaire-de-Riez, in Saint-Gilles-Croix-de-Vie natuurlijk, maar ook in L' Aiguillon-sur-Vie, Brem-sur-Mer, Saint-Julien-des-Landes, Bretignolles-sur-Mer of Givrand, in stacaravans, cottages, tenten of campers, kom en ontdek de geneugten van vakanties aan de oceaan en adem de goede lucht van de goede gasten.

Familiebestemming bij uitstek, stranden, stranden, talrijke nautische activiteiten (surfen, kite-surfen, windsurfen, surfplank en char, stand-up paddle, kajakken, catamaran...), vrijetijdsactiviteiten en animaties voor jong en oud zullen op het programma staan tijdens uw verblijf in het Land St Gilles Croix de Vie.
U zult ook genieten van de weidse open ruimtes en prachtige natuurlijke omgeving langs de kust van licht, een ideale speeltuin het hele jaar door om te wandelen (GR8), paardrijden of fietsen met vele professionals van het toerisme aangeduid als "welkome fiets" (Accueil Vélo).

Kent u de "Corniche vendéenne", geclassificeerd als een opmerkelijke natuurlijke site? Ontdek deze granieten rotsachtige kustlijn van Saint Hilaire de Riez en ontdek een aantal lokale bezienswaardigheden: de "Cinq Pineaux", vijf kleine geïsoleerde rotsen aan de rand van de kust; de "Trou du Diable" en zijn legende; de "Rocher de Pilours", een merkwaardig klein eilandje dat alleen bij laag water tijdens hoogwater bereikbaar is. Laat u tot slot verleiden door de schoonheid van de duinlandschappen van La Garenne en Jaunay ten noorden en zuiden van de rivier la Vie, en door de zachte en zoute moerassen van Brem sur Mer, Saint Hilaire of Brétignolles.

Saint Gilles Croix de Vie - Vendée
Port de pêche de Saint Gilles Croix de Vie - Vendé

St Gilles Croix de Vie: een haven, maritiem en gastronomisch erfgoed dat uniek is in de Vendée. 

Het resort St Gilles Croix de Vie staat ook bekend om zijn belangrijke vissershaven, met ongeveer honderd vissers in activiteit. Het is de eerste Franse haven die dit onderscheid in 1998 heeft gekregen voor de sardinevisserij, een echte lokale instelling. 
Roze garnalen, het zout des levens en de wijnen van Brem die sinds 2011 zijn geclassificeerd als "AOC Fiefs Vendéens" zijn de andere essentiële elementen van de lokale gastronomie.

"Port la Vie", de jachthaven met 1.100 zitplaatsen, is volledig geïntegreerd in de stad dankzij een grote aanlegsteiger die het beschermt tegen de oceaan. Het staat tegenover het eiland Yeu,"de parel van de Atlantische Oceaan", om absoluut te ontdekken door van april tot oktober rechtstreeks uit de haven van St Gilles Croix de Vie te vertrekken. 
Bezoek eindelijk de oude Saint Gilles, de Torterue straat, de wijk van het "eilandje" ook wel "buurt van Marokko"genoemd, het Museum van het "Maison du Pêcheur" en de Tower Josephine, eerste historische vuurtoren van de haven. In de buurt zijn ook de vuurtoren van Grosse Terre en de wijk Sion sur l' Océan in Saint Hilaire opmerkelijk.

Voor een gezinsuitstapje, richting Le Lac du Jaunay, wandelingen, nautische activiteiten en ontdekking van een ongerepte natuur wacht u op. En voor jazzliefhebbers mag u het internationale festival "Saint-Jazz-sur-Vie" niet missen in het weekend van Pinksteren.
Waar wacht je op? Richt de kust van het licht, selecteer uw camping in of nabij St. Gilles Croix de Vie, en maak u klaar voor een verfrissende en gejodeerde Vendée vakantie, tussen Saint Jean de Monts en Les Sables d' Olonne, amper 1.30 uur van het Parc du Puy du Fou.

Denk aan onze speciale aanbiedingen!

Wij bieden u 79 campings Alle campings bekijken
Dit vindt u ook leuk