Camping Fort Boyard - Uw kampeervakantie in de voetsporen van Pater Fouras

image 1 / 2
Fermer
2 photos

Bent u op zoek naar een camping dichtbij het beroemde Fort Boyard ? Dan bent u op île d'Oléron aan het juiste adres!

Camping met zicht op het Fort Boyard

Wij hebben voor u een selectie gemaakt van de beste plaatsen op île d'Oléron, om het Fort Boyard te bewonderen. Wij raden u één van de volgende sterrencampings aan:

  • In de charmante gemeente van Boyardville

  • Bij de oesterboederij « Fort Royer », langs het kanaal van « La Perrotine »

Vakantie bij het Fort Boyard: een sprong in de tijd

Het Fort Boyard werd in 1866 ingehuldigd. Oorspronkelijk moesten de kanonnen van de vesting de monding van de Charente, het arsenaal van Rochefort en de haven van het eiland Aix verdedigen tegen de Britse marine. Maar de voortgang van de artillerie maakte Fort Boyard overbodig, vandaar de bijnaam "het nutteloze Fort". Omgevormd tot militaire gevangenis aan het einde van het Tweede Keizerrijk, behoort het vandaag de dag tot de Provincieraad van de Charente-Maritime.

Het Fort Boyard, wat een voormalig defensief bolwerk was en later een militaire gevangenis werd, is sinds 1990 het decor voor het TV-programma  « Fort Boyard », dat werd uitgezonden over de hele wereld. Een cruise of excursie op zee, laat u dichtbij het indrukwekkende Fort Boyard komen, zodat u prachtige foto's hiervan kunt maken. 

Tours et visites du Fort Boyard

Elk jaar, bezoeken miljoenen bezoekers het Fort Boyard per boot, want het kan niet bezocht worden.

Vanaf Boyardville of Saint-Denis-d'Oléron kunt u het indrukwekkende bouwwerk bewonderen tijdens een cruise of begeleide excursie aan boord van een catamaran, vedette of een oud zeilschip.

Voor een weekendje aan zee, of een geweldige zomervakantie; de Campings op île d'Oléron zijn een perfecte eindbestemming om het Fort Boyard te ontdekken. 

Wist u dat... ?

De naam van de echte Pater Fouras, die de raadsels in het tv-programma voorleest, uit het kleine stadje Fouras-Les-Bains komt ? Dit is een kleinschalig familieresort in de Charente-Maritime vanaf waar het Fort Boyard te zien is.