Bezoek de vuurtoren van Cordouan, de "Versailles des Mers"en boek uw camping in het zuidwesten van Frankrijk

image 1 / 2
Fermer
2 photos
Het weer van vandaag
18°
onbewolkt
Luchtvochtigheid : 82 % · Wind : 17 km/h

Bezoek de vuurtoren van Cordouan. Vind een camping aan de Médoc en Gironde of Charente-Maritime kant in de regio Royan en ga aan boord voor een overtocht van het estuarium van La Gironde.

De vuurtoren van Cordouan, gelegen aan de monding van La Gironde, wordt vaak aangehaald als een van de mooiste vuurtorens ter wereld.  

Organiseer uw cruise op de Estuaire de la Gironde vanaf Verdon sur Mer, Mescher sur Gironde of Royan en stap op het plateau van Cordouan voor een onvergetelijke excursie.

Met zijn 311 treden, 68 meter hoog en het bereik van zijn lantaarn tot 40 km is de vuurtoren van Cordouan al meer dan vier eeuwen lang een architectonisch werk en een eeuwige beschermer voor alle zeilers.

De vuurtoren van Cordouan, soms bijgenaamd "De koning van vuurtorens", is geen vuurtoren zoals de andere. Vanaf de benedenverdieping "Le Vestibule" tot aan de lantaarn aan de top met een schitterend panorama, zes verdiepingen onthullen evenzoveel verrassingen en schatten: het appartement van de koning, de koninklijke kapel of de horlogezaal.... 

 

De vuurtoren van Cordouan: duurzame ontwikkeling en werelderfgoed van de mensheid. 

De vuurtoren van Cordouan ligt op de rotsachtige vooroever van de cordouan, een opmerkelijke natuurlijke omgeving met een zeer rijke biodiversiteit die behouden moet blijven. Het hele Cordouan Plateau maakt dus logischerwijs deel uit van een duurzame ontwikkelingsaanpak onder leiding van de lokale autoriteiten in het estuarium van de Gironde. Dit weerhoudt u er niet van te voet te vissen, maar volgt u wel de instructies die aan u zijn gegeven.

Sinds 2002 is de vuurtoren van Cordouan, die in Frankrijk al als historisch monument werd geklasseerd, ook kandidaat voor de status van werelderfgoed van de UNESCO, ook al hoeft dit niet te schitteren!

Om ten volle te profiteren van deze must-see bezoek aan New Aquitaine, organiseert u uw kampeertrip rond het estuarium, aan de kant van de Gironde of Charente-Maritime, en waarom niet allebei, gewoon de Gironde oversteken met uw fiets, motorfiets, auto en zelfs camper. Met Campings.online heeft de camping geen grenzen!

Bekijk onze goede aanbiedingen op onze speciale aanbiedingen pagina.

Dit vindt u ook leuk

arrow_back
arrow_forward