Uw camping in Aquitaine aan de oevers van de monding van de Gironde.

image 1 / 2
Fermer
2 photos
Het weer van vandaag
29°
onbewolkt
Luchtvochtigheid : 62 % · Wind : 15 km/h

De grootste riviermonding van Europa wacht op u voor uw volgende vakantie in New Aquitaine. Kies uw camping rond het estuarium van de Gironde: van Soulac sur Mer tot Bordeaux en van de Citadelle de Blaye tot Royan.

Ontdek de linkeroever van de monding van de Gironde: de badplaatsen, de oceaanstranden en de wijngaarden van de Médoc.

Verblijf op een camping in de buurt van de oceaan bij Soulac sur Mer, Grayan-et-l'Hôpital, Vendays, Hourtin, Carcans of Lacanau en verken de linkeroever van de monding van de Gironde de Macau tot Pointe de Grave en de gelijknamige vuurtoren.

Het wijnlandschap is een ideale speelplaats voor wandelingen, paardritten of fietstochten en een proeverij van de beroemdste wijngaarden van Bordeaux.

De havens van Lamarque, Pauillac, Port Médoc of Le Verdon sur Mer op de linkeroever bieden u de mogelijkheid om de monding over te steken en uw vis-, ontdekings- en cruisetochten op de monding van de Gironde te organiseren.

De monding van de Gironde: van de bec d'Ambès via Bordeaux tot de vuurtoren van Cordouan, een rivier van ontdekking en verwondering.

Het is per boot dat de monding van de Gironde al haar schatten en geheimen zal onthullen. Te beginnen met de eilanden natuurlijk, die kunnen worden bezocht, zoals het nieuwe eiland, toevluchtsoord voor vogels, het eiland Patiras en zijn vuurtoren, of Margaux eiland en zijn wijngoed. Maar ook die die alleen ontdekt worden door te zeilen op de rivier: Green Island dat het eiland Cazeau, het eiland van het noorden en het eiland Green verzamelt; het eiland Pâté en zijn fort met dezelfde naam.

Het Fort Pâté, gelegen in het centrum van de monding van de Gironde, met de Citadelle de Blaye op de rechteroever en het Fort Médoc op de linkeroever van de rivier Cussac-Fort-Médoc vormen de "sluis van Vauban", een verdedigingssysteem ontworpen om Bordeaux te beschermen.  Deze miliary "defensieve tryptica" staat vandaag op de erfgoedlijst van UNESCO.

Uw wandelingen op de riviermonding zal reserveren u vele andere ontdekkingen als de pleinen, en verrast ook met het verbazingwekkende fenomeen van de "getijde boring", deze lange golf die omhoog gaat de riviermonding naar het binnenland van het land en die trekt alle fans van alle soorten glijden met elke grote equinox getij, tot de havens van Vayres en Saint-Pardon, in de buurt van Libourne op de Dordogne

Laten we het essentiële niet vergeten: de Cordouan vuurtoren, de "koning van vuurtorens" die aan de monding van de monding zit.

De monding van de Gironde op de rechteroever: van de Citadelle de Blaye tot Royan en de schoonheidskust in Charente-Maritime.

En waarom niet een week kamperen aan weerszijden van het estuarium. Neem de veerboot en richting de rechteroever van Blaye door te gaan naar Charente-Maritime. De havens van Royan, Meschers sur Gironde, Port Maubert, Port de Vitrezay, Port des Callonges of Blaye laten u toe de rivier te ontdekken. Waarom niet met zeilboot, peddel of kano voor de meer avontuurlijke?

Onze campings in de buurt van Royan, Les Mathes, Arces sur Gironde of Meschers verwelkomen u voor uw verblijf in een chalet, stacaravan, camper of tent.

Ontdek alle rijkdommen van de rechteroever van de monding van de Gironde: de moerassen en vogelreservaten (Pôle Nature de Vitrezay), de prehistorische vindplaatsen (Fâ- vindplaats in Barzan, de grotten van Régulus bij Meschers), het Gallo-Romeinse erfgoed en de Romaanse kunst van Saintonge (Gallo-Romeinse villa in Plassac, Sainte-Radegonde-kerk in Talmont).

Linkeroever of rechteroever, de monding van de Gironde biedt u alle keuzes voor uw vakantie. Campings de Campings.online heet u van harte welkom in Charente-Maritime of in de Gironde, te huur of op een camping, en laat u ontdekken de goede plannen en het onmogelijke te omzeilen van het estuarium: de vuurtoren van Cordouan, de Médoc, de eilanden en de cruises op de riviermonding, De Citadel van Blaye en de Vauban sluis, Bordeaux en de haven van La Lune.

Bereid uw vakantie voor op Campings.online en ontdek onze speciale aanbiedingen.

Dit vindt u ook leuk

arrow_back
arrow_forward