Bezoek Rochefort sur Mer, haar maritieme arsenaal, en vind uw camping in het Land van Fort Boyard

image 1 / 2
Fermer
2 photos
Het weer van vandaag
24°
onbewolkt
Luchtvochtigheid : 60 % · Wind : 18 km/h

Welkom bij Rochefort sur Mer, de Koninklijke Maritieme Stad van Charente Maritime! Vind een camping in de buurt van Rochefort voor uw vakantie: Hermione, Corderie Royale, Arsenal Maritime, Pont Transbordeur, Summer Sound Festival....

Rochefort sur Mer, de "Cité de Colbert", een "koninklijke" bestemming om een marine- en maritieme erfenis te ontdekken die uniek is in Frankrijk.

Geklasseerd "stad van kunst en geschiedenis", thermale spa bekend om zijn water rijk aan magnesium, Blauwe vlag jachthaven, Rochefort sur Mer heet u welkom voor een verblijf, een dag of een gezinsuitstapje onder het teken van erfgoed en cultuur, rivier en maritiem toerisme.

Ontdek de vele bezienswaardigheden van Rochefort: het Hôtel de Cheusses (Navy Museum), de Pont Transbordeur du Martou, het Maison de Pierre Loti, het Commissariaat van La Marine.
Ontdek de Arsenal Maritime, een werelderfgoed van UNESCO: de Porte du Soleil, de Royal Corderie, de renovatievormen, het Maison du Roy, de Tour des Signaux, de Magasin aux Vivres, het Château d' Eau... In het hart van het arsenaal, bezoek het Musée National de La Marine en het Centre International de La Mer.

Laat u niet weerhouden van de drang om de Hermione, het legendarische fregat van La Fayette, aan te doen, waarvan Rochefort sur Mer de officiële thuishaven is. De Cité de Colbert herbert vele andere culturele en historische schatten, zoals het Théâtre de la Coupe d' Or, het Colbertplein, beroemd gemaakt door regisseur Jacques Demy en zijn film "Les demoiselles de Rochefort", het Hèbre Museum van Saint-Clément, de voormalige school voor de maritieme geneeskunde.

Kleine tip van Campings. online: plan uw bezoek aan Rochefort op dinsdag, donderdag of zaterdag om te genieten van een van de mooiste markten in de regio met zijn prachtige zalen. Voor liefhebbers van vis, zeevruchten en typische Charentais producten zoals schelpdieren.

Vind uw camping vlakbij Rochefort sur Mer, in Châtelaillon, Saint-Laurent-de-La-Prée, vlakbij Fouras les Bains, Saint-Nazaire-sur-Charente, Surgères, Saint-Savinien of Saint-Sornin, en verken de landschappen van het estuarium van La Charente en de omgeving.

Rochefort sur Mer is de belangrijkste stad in de Pays Rochefortais, ook wel "Pays de Fort Boyard"genoemd. Steek de Charente te voet of met de fiets van Rochefort met de Transbordeurbrug over en stop aan de andere kant bij het Maison du Transbordeur in Echillais.

Ontdek de rotsachtige kustlijn en de ongerepte natuurgebieden van het estuarium van de Charente. Met liefde voor de natuur en vogels onthullen de natuurreservaten van de moerassen van Yves en Moëze u al hun geheimen. Ga aan boord voor een cruise naar het eiland Aix na een rondleiding door Fort Boyard, dat het embleem van Charente-Maritime is geworden en vertrekt vanuit Fouras Les Bains, een charmante familie badplaats met Fort Vauban, of vanuit Port des Barques aan de andere kant, met zijn kleine "Ile Madame", alleen toegankelijk bij laag water.

Rochefort sur Mer nodigt u uit om de Pays de Fort Boyard te bezoeken voor een kampeervakantie aan zee, in een authentieke en ongerepte natuurlijke omgeving, ideaal gelegen tussen La Rochelle, Saintes en Royan.

Coup de coeur: ontdek het "Summer Sound Festival","het 1e 100% electro festival van het zuidwesten" met 20.000 festivalgangers in 2016 op de site van La Corderie Royale.

Bekijk onze geweldige aanbiedingen op onze speciale aanbiedingen pagina.

 

Dit vindt u ook leuk

arrow_back
arrow_forward