Uw campings in de buurt van de stad Saintes: bezoek een authentieke Gallo-Romeinse stad in Charente-Maritime

image 1 / 2
Fermer
2 photos
Het weer van vandaag
17°
lichte regen
Luchtvochtigheid : 100 % · Wind : 5 km/h

Ideaal gelegen om de Charente-Maritime, 1u15 van Bordeaux, tussen Rochefort, Oléron, Royan, Jonzac en Cognac te ontdekken, boek uw camping in de buurt van de stad Saintes voor een historische vakantie, geschud door de zoetheid van de Charente.

Bezoek de stad Saintes, de oude stad en de oude hoofdstad van Romeinse Aquitaine.

De stad Saintes, een bekende stop op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela, maakt deel uit van het nationale netwerk van "steden en landen van kunst en geschiedenis". Uw verblijf in Romeinse Saintonge zal u toelaten om vele monumenten te bewonderen en blijft representatief voor romaanse kunst:

  •     De Arc de Germanicus, getroond op het hoofdplein van de stad, symbool van de "Romanisering" van de regio,
  •     Een Gallo-Romeins amfitheater dat tot de best bewaarde van Frankrijk behoort,
  •     L'Abbaye-aux-Dames of La Basilique Saint Eutrope,
  •     Enkele overblijfselen van de Thermen De Saint-Saloine daterend uit de oude stad, een aquaduct op de gemeente Fontcouverte, en oude wallen.

Bezoek het archeologisch museum om beter te begrijpen hoe de voorouders van de heiligen leefden ten tijde van de Romeinse Galliër. Wandel door de stad met haar steegjes en pleintjes, ontdek doorgangen en geheime tuinen.

In een andere stijl mag u de Sint-Pieters Kathedraal niet missen, gelegen in het hart van het historische centrum van de Sint-Pieters, soms bijgenaamd "de onvoltooide".

Ontdek de stad Saintes en haar omgeving op een andere manier: ontdek de Saintonge.  

Maak een boottocht op de rivier de Charente vanuit Saintes, per boot of op een gabarre, naar Chaniers of Port d'Envaux. Maak ezeltochten, beleef het avontuur van een fietstocht tussen St André de Lidon of Cozes, of neem hoogte en bewonder de Saintonge vanuit de lucht tijdens een eerste vlucht of een ontdekkingsvlucht.

Rond de stad Saintes kunt u abdijen en kastelen bezoeken (Abbaye de Fontdouce, Châteaux de Panloy, Crazannes, La Roche Courbon of Nieul Les Saintes), het geheim van Cognac en Pineaux des Charentes ontdekken, watersporten beoefenen, golfen of het avontuur van een ontsnappingswedstrijd in een kasteel proberen.

Campings.online biedt een selectie van campings in de buurt van de stad Saintes om u te helpen ontdekken van de rijkdom van de Saintonge en de wonderen van de Charente-Maritime regio. Activiteiten voor het hele gezin, traditionele accommodatie, elk comfort of ongewone camping, in korte succesvolle vakanties!

Zie ook onze speciale aanbiedingen.