La Rochelle
La Rochelle les arcades
La Rochelle Sunset
La Rochelle Le vieux port

Bezoek La Rochelle in Charente-Maritime, "Poort oceaan" en"Millenniumstad" aan de Franse Atlantische kust

Het weer van vandaag
nuageux
11°
Luchtvochtigheid : 82 %
Wind : 7 km/h

Kies uw camping in de buurt van La Rochelle, richting de oude haven, en ga aan boord van Ile de Ré, Ile d' Oléron of Ile d' Aix, voor een onvergetelijke vakantie aan zee.

Wat te zien in La Rochelle? La Rochelle, ook bekend als de Porte Océane met zijn drie vissers-, handels- en recreatiehavens, zal u niet teleurstellen met zijn rijke historische, culturele en toeristische erfgoed. 

Ontdek La Rochelle, hoofdstad van de Charente Maritime, en geniet tijdens uw vakantie van de zachtheid van het leven van de duizendjarige stad. Uw bezoek aan La Rochelle kan beginnen met het historische centrum met zijn geplaveide straten en beroemde arcades. Ga dan naar beneden naar de oude haven, bewaakt door de twee middeleeuwse torens die het wereldberoemd maakte, en die hebben gediend verschillende malen als adembenemende landschap voor de Red Bull Cliff Diving La Rochelle, het podium van de wereldkampioenschap van hoogvliegende duikbijeenkomst in 2015 meer dan 75 000 toeschouwers aan de voet van de twee torens.

Blijf uw rots dompelen door een bezoek te brengen aan Aquarium La Rochelle, een van de grootste privéaquariums in Europa. Neem dan de beroemde zelfbedieningsgele fiets van het Yélo-netwerk voor een wandeling naar de jachthaven van Minimes, met het label "Pavillon Bleu d' Europe", en neem een lunchpauze op het strand van de Minimes.

la rochelle
Batiment Aquarium La Rochelle by night

Als ik u zeg: De Franco....? U zal antwoorden zonder aarzeling Les Francofolies de La Rochelle.

Uw verblijf in La Rochelle zal ook een kans om te vullen met sensaties en emoties. Of u nu een amateur bent van muziek, boten of bioscoop, er is voor elk wat wils. Vibreer op het ritme van de Francofolies de La Rochelle, ontdek het op één na grootste Internationale Filmfestival na Cannes en het Fiction TV Festival in september, en beleef uw passie voor de zee met de Grand Pavois, een van de grootste internationale bootshows op zee.

Laten we ook het Jazz Festival tussen de twee Tours noemen dat ook een referentie is geworden. Tot slot zij eraan herinnerd dat La Rochelle een zonnige bestemming is met een zonneschijn die dicht bij die van de Middellandse Zee ligt.

Hier is hier La Rochelle! Atleten zullen de beroemde slogan van Stade Rochelais de Rugby herkend hebben, die weerklinkt in het Marcel Deflandre Stadion bij elke wedstrijd van de Top 14. U ook, live the experience! Plan uw verblijf of uw weekend voor een wedstrijddag, en boek uw camping op La Rochelle te huur, op de staanplaats of met uw camper

Wij bieden u 79 campings Alle campings bekijken
Dit vindt u ook leuk