Fort Boyard, de Charente-Maritime schat aan de Franse Atlantische kust

image 1 / 2
Fermer
2 photos
Het weer van vandaag
13°
licht bewolkt
Luchtvochtigheid : 89 % · Wind : 6 km/h

Weet u waar Fort Boyard precies is? Het beroemde bastion is gebouwd aan de monding van de rivier de Charente tussen Ile d' Aix en Ile d' Oléron, in Charente-Maritime.

Ontdek het raadsel van Fort Boyard, profiteer van uw vakantie aan de Atlantische kust om een bezoek aan Fort Boyard te organiseren dankzij cruises vanuit Fouras, La Rochelle of Ile d' Oléron.

Fort Boyard is voor het publiek niet toegankelijk voor een bezoek aan de binnenkant van het fort, en u zult zijn geheimen nooit beter kunnen ontdekken dan door het gelijknamige programma op France Télévision te bekijken en zich te laten leiden door Passe-Partout en Passe-Temps, die zijn uitgegroeid tot zijn emblematische personages. U kunt dit meesterwerk van de militaire architectuur echter wel bewonderen door er zo dicht mogelijk bij te komen aan boord van een cruiseschip dat u de kans biedt om er rond te varen en enkele uitzonderlijke foto's te maken van de beroemde "Vaisseau de Pierres".

Als u zeeziek bent en fan bent van Fort Boyard, heeft u de mogelijkheid om het Fort van de nutteloos te bewonderen, zoals het ooit werd bijgenaamd, Een wandeling langs de kustlijn Charente-Maritime en een tussenstop op de belangrijkste uitzichtpunten in Fouras, vanaf de vuurtoren van Chassiron op de Ile d' Oléron en aan bijna de gehele oostkust van het eiland, sinds Boyardville natuurlijk, de gemeente die als "basiskamp" diende bij de start van het bouwproject Fort Boyard in 1803, maar ook vanuit La Rochelle, vanaf de westkust van het Ile d' Aix of vanaf de punt van het kleine eilandje Madame, te voet bereikbaar vanaf de gemeente Port des Barques.

Vooraleer Fort Boyard internationaal bekend te worden, was het fort, nu geclassificeerd als "Historisch Monument", in de eerste plaats een vestingproject dat Bonaparte in 1801 goedkeurde om de toegang tot het estuarium van de Charente en de Militaire Arsenal van Rochefort te beschermen. Laat u zich vertellen aan het raadsel van Fort Boyard en haar fascinerende verhaal

Fort Boyard, dat nu eigendom is van de Conseil Départemental de la Charente-Maritime, werd gebouwd met de stenen van de steengroeven van Crazannes, een gemeente die iets verder stroomopwaarts van de rivier de Charente ligt. Oorspronkelijk was men van plan tijdens de regering-Louis XIV met Vauban, maar het was pas begin 1803 dat de werken begonnen en voltooid werden in 1866.

Eerst een militair verdedigings bolwerk, daarna een gevangenis, Fort Boyard beleefde verschillende perioden in zijn geschiedenis. Weinigen weten bijvoorbeeld dat het dienst deed als marien observatorium van de jaren 1870 tot 1919. Hij werd tientallen jaren in de steek gelaten en kreeg toen de bijnaam "Fort van de nutteloze" en werd eind jaren tachtig uit zijn as herboren met grootscheepse restauratie- en revalidatiewerkzaamheden die hem in staat stelden om het beroemde Fort Boyard-spel voor het eerst in 1990 op televisie te exploiteren en te lanceren.

Vandaag de dag kent iedereen het Fort Boyard team, Le Père Fouras, Passe-Temps en Passe-Partout, de tijger die direct uit het Zoo de la Palmyre bij Royan komt. De laatste tijd is Fort als decor gebruikt om de telefilm "Les Mystères de l' île" op Frankrijk3 te illustreren. 

Maak uw kinderen gelukkig, kom en ontdek het beroemde "schip van stenen" emblematisch van de Charente-Maritime, en beleef een onvergetelijke ervaring tijdens uw vakantie, door nu uw camping op campings te boeken. online.

Dit vindt u ook leuk

arrow_back
arrow_forward