Aan boord voor een cruise op het eiland Aix in Charente-Maritime

image 1 / 2
Fermer
2 photos
Het weer van vandaag
16°
bewolkt
Luchtvochtigheid : 97 % · Wind : 17 km/h

Tussen het schiereiland Fouras, Fort Boyard en het eiland Oléron ontdekt u het eiland Aix. Kies uw camping op het eiland Ré, in de richting van La Rochelle of La Tranche sur Mer, Chatelaillon of Oléron en ga naar de meest natuurlijke Charente eilanden.

Bereid uw zeereis voor, maak een rondleiding door het beroemde Fort Boyard en bezoek het eiland Aix, de "parel van de monding van de Charente".

Geniet van de vele zeeverbindingen vanaf de rookplek van Fouras, van Saint Martin de Ré, La Rochelle, Boyardville of Saint-Denis (Ile d'Oléron), of La Tranche-sur-Mer (Vendée) en breng een dag door op het eiland Aix, dat geclassificeerd is als een uitstekend natuurgebied.

Het eiland Aix maakt deel uit van de "Dorpen van stenen en water" netwerk geïnitieerd door de Charente-Maritime, is het alleen toegankelijk per boot, en we ontdekken het te voet, met de wagen of per fiets, live als een mix.

Ontdek de bijzondere charme en het unieke erfgoed: de vestingwerken met Fort Liédot en Fort de La Rade, onderdeel van het defensieve systeem ontworpen door Vauban om de haven en het Rochefort Arsenal te beschermen, en de "twin vuurtorens", een vuurtoren met twee torens die is uitgegroeid tot een symbool van het eiland en is opgenomen als een historisch monument.

Organiseer uw cruise en uw dag op het eiland Aix: stranden, wandelingen en bezoeken aan het programma.

Geniet van het grote "Anse de la Croix strand" en ontdek de kleine baaien en geheime stranden van het eiland Aix volgens uw verlangens van luiheid, zwemmen of te voet te beoefenen vissen. Trakteer uzelf op een lunchpauze in een van de restaurants van het dorp of een eenvoudige proeverij van lokale oesters, start de tour van het eiland te voet, tel ongeveer 2 uur, en eindig deze prachtige dag met een bezoek :

  •     Het Napoleontisch Museum: Huis waar Napoleon I enkele dagen voor zijn vertrek in ballingschap verbleef op een ander eiland, het eiland Saint Helena.
  •     Het Afrikaanse Museum: zijn zoölogische en etnografische collecties
  •     De kerk en de priorij van Sint-Maarten: daal af in haar kleine crypte
  •     La Maison de la Nacre: ontdek de specialiteit van het eiland Aix en breng een origineel souvenir geschenk terug
  •     Fort Liédot: Napoleon I zou zelf de eerste schetsen hebben gemaakt

Aan het eind van de dag, op het eiland Aix, wacht uw boot op u om u terug te brengen naar de camping, waar u uw Aix-avontuur kunt herbeleven en delen, comfortabel geïnstalleerd in uw stacaravan, uw camper of uw tent, met de woorden: "Het was te goed, laten we morgen teruggaan! ».

Advies van Campings.online: kies voor een bezoek aan het eiland Aix buiten het seizoen in het voorjaar of aan het einde van de zomer om de charme en rust van het eiland ten volle te waarderen. Veel campings zijn beschikbaar tijdens deze perioden en bieden u voordeligere tarieven.