Het eiland Yeu, de wilde kant van de Vendée

image 1 / 3
Fermer
3 photos
Het weer van vandaag
17°
licht bewolkt
Luchtvochtigheid : 82 % · Wind : 9 km/h

Het eiland Yeu biedt adembenemende landschappen! De natuur, geconcentreerd op 23 km2 land in de Atlantische Oceaan, is een echte eye-opener!

Een dagje Yeu Eiland is...

Wandelen langs de kust te voet of met de fiets om zo dicht mogelijk bij de natuur te komen (de gemarkeeArde paden zijn opmerkelijk), het proeven van vis en schaaldieren in een klein restaurant in de haven van Joinville, foto's nemen voor een Dolmen dan de klim van de Grand Phare, terwijl u het oude kasteel ...

Het Ile d'Yeu is: lange stranden en kustduinen, wilde kust met hooghartige kliffen rond kreken van blond zand, heidevelden met kort gras, gezonken paden doorkruisen de valleien...

Hoe kom ik bij het eiland Yeu?

Naar "Oya" gaan is door te zwemmen of door de lucht! Zoals in elk vissersdorp leven we op het ritme van de getijden... Boten vertrekken vanuit Fromentine of Saint Gilles Croix de Vie. Voor degenen die haast hebben, helikoptervlucht van La Barre de Monts.

Het eiland Yeu: eilandkundig en dynamisch.

Zeer dynamisch eiland, Yeu zal verrukken de nacht vogels! s Avonds komen de straten tot leven en worden de cafés omgetoverd tot plaatsen voor concerten en voorstellingen voor het plezier van de zomergasten. Mis de eerste week van augustus niet elk jaar het festival "Kom naar mijn eiland".

Geniet van uw vakantie in de Vendée of Charente-Maritime voor een tussenstop op het Ile d'Yeu, of boek in een van onze campings in de buurt van het eiland om de wilde kant van de Vendée te ontdekken.

Dit vindt u ook leuk

arrow_back
arrow_forward